LEAVE THE CIRCLE!

Podeli ovo sa prijateljima na facebook-u
RUSIJA - MONGOLIJA - KINA - 23 dana PDF Štampa El. pošta

RUSIJA – MONGOLIJA – KINA

 

(RUSSIA – MONGOLIA – CHINA):

 

23 dana Kategorija: EXPLORERS ADVENTURE

Polazak: 10. Avgust 2021.

 

Krenite u avanturu leta! Iz nezaboravne Moskve čuvenom transsibirskom železnicom sve do Irkutska, uz samovar i ruske pesme. A onda Bajkalsko jezero, najdublje jezero na svetu, sibirsko plavo oko, čuvaće vas u hladnim noćima, uz šapat šamana… Stopama Dzingis Kana, koračamo Mongolijom, zemljom slobodnih nomada i vetrova… Kroz pustinju Gobi prolazimo vozom sve do Pekinga, dok se čarobno, tiho, crveno jutro rađa iz peska. Uzavreli megalopolis krije tajnu čudesnog spoja tradicionalnog i modernog, menja se iz dana u dan i nepresušni je izvor inspiracije… Osvojite sa nama Kineski zid, stepenik po stepenik, Tjenanmen trg, upoznajte Zabranjen grad…

 

RUSIJA – MONGOLIJA – KINA

(Moskva – Sibir – Irkutsk – Bajkalsko jezero - Olhon ostrvo - Ulan Ude - Ulan Bator - Peking)

PLAN PUTOVANJA:

1.dan – Let iz Beograda ili Zagreba za Moskvu.

2.dan – Moskva , grad koji ne spava, pruzice vam nezaboravnu noc…najveci i glavni grad Rusije, nazvan je po reci koja mirno protice kroz ovaj uzurbani centar, ove strane sveta. Dom Kremlja, koji je do do danas ostao politicko srediste Rusije. Uz istocni zid ovog kompleksa je Crveni trg gde se i nalaze katedrala Sv. Bazilija Blaženog i Lenjinov mauzolej.

Crveni trg i reka Moskva, u smiraj dana

3.dan – Moskva – Irkutsk, voz


4.5.6.dan – dok se smenjuju pejzazi sibirskih tundri vi cete piti topao caj u vozu cuvene transsibirske zeleznice, uz neizostavni samovar..

Pogled iz voza koji nikada ne kasni… Domace ruske specijalitete mozete kupiti na nekoj od stanica, dok ce vas uvece okrepiti “Krepko” i uz milozvuce ruske pesme, vreme zaista leti…

7.dan – Irkutsk je mali grad Irkutske oblasti, u hladnom Sibiru. Nastao je kao kozacko utvrdjenje u 17.veku, a od 19.postaje veoma vazna stanica cuvene transsibirske zeleznice.

8.dan – Irkutsk - Bajkalsko jezero

Osvezavajuci orginalni ruski kvas

9.10.11.dan – Bajkalsko jezero – uspavani Bajkal krije tajnu… Sapat samana jos uvek mozete cuti u sumrak, sa njihove stene na ostrvu Olhon. No, morate biti spremni da otvorite srce i pazljivo slusate. Najdublje jezero na svetu, to plavo sibirsko oko, cuva svoj jedinstven eko sistem, endemske vrste, kao sto je bajkalska foka, jedina slatkovodna foka na svetu… Voda iz jezera je cista i koristi se i za pice. Provodimo dane i noći na ostrvu Olhon.

Pocepajte deo odece koju nosite, pomolite se i vezite za sveto drvo

Arhitektura bajkalske oblasti,sarmantne drvene kucice, veselih prozora biće vas smestaj na Olhon ostrvu, mestu rodjenja boga Burhana sa Samanskim kamenom

12.dan - Bajkal-Irkutsk

13.dan - Irkutsk-Ulan Ude – Ulan ude je trgovacki centar koji je jos od 17.veka povezivao Rusiju sa Mongolijom i Kinom. U starom delu grada, kraj reke, mozete naci stara trgovacka imanja ukrasenama rezbarenim drvetom i kamenom, koja predstavljaju prekrasne primere ruskog klasicizma.

14.dan - Ulan Ude-Ulan Bator, Mongolija

15.dan - Ulan Bator – “Crveni heroj”, glavni grad Mongolije. I dok vam vetar hladi telo, na visini od 1350mnv, trazicete duh Dzingis Kana po prostranim trgovima, sirokim bulevarima, prepunim pijacama…jel njegov duh i danas zivi u slobodnom srcu svakog Mongolskog nomada…

Prostrani trg, sa spomenikom Dzingis Kana u sredini

16.dan - Ulan Bator-Nacionalni Park (fakultativno), nocenje u mongolskoj jurti je jedinstven dozivljaj. U sirokoj dolini jahacete konje, osvajacete ogromne komade stena, sto prkose zemljinoj tezi, hranicete kamile…osluskujte snazan vetar nocu, sapnuce vam istinu neku…

Jurta je sator, ciji je skelet od drveta, prekriven je tepisima…Moderne jurte imaju i TV unutra,

uz pec, otvoreno ognjiste i drvene krevete.

17.dan - Nacionalni Park-Ulan Bator: Povratak sa fakultativne poseta nacionalnom parku u okolini Ulan Batora.

18.dan - Ulan Bator - Peking. Putovanje vozom iz Mongolije u Kinu.

Cudesno jutro se radja u pustinji Gobi

 

19.20.21.22.dan – Peking – glvni grad Narodne Republike Kine. Ovaj, danas moderan, megalopolis bogat je istorijom. Pekinski covek koracao je ovuda pre 230.000-250.000godina, brojne dinastije su ga oblikovale, bio je jedno vreme poznat kao Dzungdu. U 13.veku nije je spasio najezde Mongolaca, koji su ga spalili, ali i izgradili. Tokom Ming dinastije Peking dobija danasnji oblik, - Zabranjeni grad, Hram Neba, Tjenanmen… Gradnja Velikog Kineskkog zida, jedine gradjevine koja se vidi sa Meseca, trajala je sve do 17.veka. Dug oko 8.850 km, visinom do 16m, sirinom do 8metara, svakako je najduzi zid na svetu…Uzivajte u setnji po Letnjoj palate, koja ce vas odvesti u vreme careva. Obidjite cuveni Olimpijski kompleks iz 2008.godine, Vodenu kocku i Pticije gnezdo, koji predstavljaju izuzetan spoj umetnosti i modernog gradjevinarstva, vredan divljenja.

Prostrani Tjenamen trg i dalje slavi Mao Cedunga

Olimpijski kompleks u Pekingu

Stepenik po stepenik… i na vrhu ste... za par sati... - Veliki Kineski zid

 

 

23.dan – Završetak velike azijske avanture i povratak.

 

 

 

CENA: 1690 €

 

Cena uključuje:

avio prevoz Beograd ili Zagreb - Moskva, SA SVIM TAKSAMA

avio prevoz Peking - Beograd/Zagreb/Istanbul/Budimpešta, sa svim taksama

prevoz transsibirskom železnicom

sve ostale međugradske prevoze

smeštaj u hotelima/hostelima/guest hausima

i usluge vodiča tokom celog putovanja.

Kod nas, kao posredniku u prodaji turističkih putovanja, plaćate avio-prevoze.

Ostatak do pune cene plaća se na destinaciji direktno lokalnim operatorima.

Ukoliko vam neki od datuma polazaka ne odgovara, ili biste želeli da ostanete duže ili kraće na putovanju, obratite nam se, pokušaćemo da pomognemo.

 

 

 
© Copyright 2010-2021 EXPLORERS Adventure d.o.o, posrednik u prodaji turističkih putovanja i avio-prevoza. Sva prava suzdržana.
Nije dozvoljeno kopiranje ni korišćenje sajta ili bilo kog njegovog dela bez pismenog odobrenja. Logo, naziv, slogan i sadrzaj sajta su zaštićeni zakonom.