LEAVE THE CIRCLE!

Podeli ovo sa prijateljima na facebook-u
NEPAL - INDIJA - 17 i 24 dana PDF Štampa El. pošta

NEPAL - INDIJA

(NEPAL -  INDIA)

17 dana i 24 dana

Polazak: 15. Mart, 9. Septembar, 5. Novembar 2021. Kategorija: EXPLORERS ADVENTURE

‘’Himalaji nisu na zemlji. Oni su visinaNEPAL-INDIA, nebo, duh; sav svet koji, sav, stremi uvis. Planina koja leti, ali ne odleće jer nema kud. Ona je cela vasiona. Tako oseća onaj koji zaluta tim planinama; one su ispod njega i iznad njega. To je kuća Bogova…‘’ Posetite tu kuću Bogova, spoznajte budizam i približite se vašoj nirvani dok budete udisali energiju dalekih snežnih vrhova. Spuštajte se po rekama Himalaja na uzbudljivom raftingu, krenite na elephant SAFARI i, jašući slonove po prašumi, posmatrajte divlje životinje – iz bliza. Pronađite nosoroge, jelene, majmune i tigrove u njihovom prirodnom okruženju. Plovite kanuom po vodama Himalaja i kupajte se sa slonovima u reci. Upoznajte tradicionalne igre i doživite nezaboravan izlazak sunca iznad snežnih vrhova Himalaja. A zatim, zaronite u carstvo inspirišućeg haosa – neverovatnu Indiju. Upoznajte fascinantne hramove Delhija. Neka vas ponesu zvuci, mirisi, osmesi i neka vam oduzme dah najveći spomenik ljubavi na svetu – Taj Mahal, jedno od sedam novih svetskih čuda. Zatim posetite Jaipur, glavni grad Rajastana koji će vas upoznati sa bogatom istorijom ove jedinstvene zemlje. A onda osetite slobodu sunca, mora i peska ispod palmi dok vas vetar nežno hladi, u Goi, na obalama Arapskog mora i pođite u potragu za delfinima u vodama Indijskog okeana…

NEPAL - INDIJA

(KATHMANDU – TRISULI - CHITWAN - POKHARA - KATHMANDU - NEW DELHI - AGRA - FATEKPUR SIKRI – JAIPUR – GOA)

 

 

PLAN PUTOVANJA:

Dan 1: Polazak iz Beograda/Zagreba/Budimpešte i let za Kathmandu

Dan 2-3: KATHMANDU je urbano srce Nepala koje kuca na 1400 metara nadmorske visine. U njemu se budi, moli i radi oko milion stanovnika. Hodočasnički, regionalni i turistički centar - Kathmandu živi ovako vec 2000 godina. Vrtimo svete točkove u najsvetijem hramu van Tibeta, Boudhanath Stupa, a onda obilazimo i jedan od najvećih hramova na svetu – Pashupatinath, posvećen bogu Šivi. Posećujemo dalje Shyambhu, Patan i čuveni Kathmandu Durban square, kako bismo zaoukružili sliku o ovom, kulturno, vrlo bogatom gradu..

Dan 4-5: TRISULI – CHITWAN: Avantura počinje! Krećemo na zapad, sve do Trishualia, gde nas, nakon ručka, očekuje rafting po rekama Himalaja. Nakon uzbudljive vožnje nastavljamo dalje sve do nacionalnog parka Chitwan, koji će biti naš avanturistički centar u narednih par dana. Odavde krećemo na Elephant SAFARI (safari, gde obilazimo prašumu sedeći na slonovima, što nam omogućava da priđemo neverovatno blizu životinjama, koje se, inače, ne plaše slonova, bez obzira što i ljudi sede na njima!). Očekuje nas i uzbudljiva šetnja kroz džunglu, kao i prilika da posmatramo kupanje slonova ili da se i sami okupamo sa njima u reci. Narednog dana krećemo u vožnju kanuima i posmatranje mnogobrojnih vrsta ptica koje žive u ovim krajevima, a uveče nas očekuje priikaz tradicionalnih igara sa ovih prostora. Sve u svemu, biće to par dana koje ćete pamtiti zauvek!

Dan 6-7: POKHARA: Dolazimo u Pokharu i obilazimo ovaj gradić u blizini Tibeta. Naredno jutro, pre izlaska sunca, odlazimo do Sarangkota, odakle imamo priliku da posmatramo izlazak sunca iznad Himalaja. Nakon toga obilazimo i Davidove vodopade, pećinu, Satiriver Gorge, Bondabavani hram i Himalaya muzej. Ovde postoji i opciona mogućnost leta ultra-lakom letilicom iznad Himalaja ili vožnje najdužim, najbržim i najstrmijim Zip-lineom na svetu (nagib oko 56%, visinska razlika oko 650m, dužina 1800m)!

Dan 8-9: KATHMANDU: Polazimo iz Pokhare i opciono posećujemo hram Mankamana, do koga se stiže uspinjačom koja pruža mogućnost nezaboravne vožnje i pogleda. Naredni dan je predviđen za slobodno vreme i predstavlja priliku da ga provedemo u šetnji starim delom glavnog grada Nepala ili da prelistamo knjige i do 1100 godina stare u Kaiser biblioteci, a dan završime šetnjom po ’’Basti snova’’, uz obavezao ‘’sanjanje’’ na duseku i kafu... Za one kojima nije bilo dosta adrenalina u prethodnim danima, postoji opciona mogućnost leta malim avionima iznad Himalaja.

 

Dan 10-11: DELHI: Odlazimo na aerodrom i letimo u glavni grad Indije i jednog sasvim novog i potpuno drugačijeg sveta od onog u kome živimo. Kulturološki šok je neminovan. Uplovite u prestonicu inspirišućeg haosa i doživite je kroz zavodljive zvuke, kaleidoskop svežih, živih boja, opijajuće mirise i osmehe prelepih Indijki… New Delhi je jedan od najbrže rastućih gradova na svetu, a časopis National Geography ga je opisao kao “jedan od gradova koje za života morate posetiti i istraziti”… Upravo to ćemo i učiniti! Ovaj kosmopolitski, multi-etnički i kulturni centar nudi nam obilje mesta koja ne smemo propustiti. Posećujemo moćnu crvenu tvrđavu - Red Fort, velelepnu Jama Masjid, park Rajhati sa memorijalnim centrom Mahatma Gandhi, kao i Lotus hram, moderan i jedinstveni hram u obliku lotusovog cveta koji mnogi koriste za opuštanje i meditaciju. Nakon toga odlazimo do Humayunovog kompleksa i do čuvene kapije Indije – India Gate, a zatim prolazimo kroz moderniji deo grada kako bismo videli Himayutum i Parlament ove zemlje koja se sastoji od 29 država. Završavamo obilazak odlazeći u južni Delhi gde posećujemo čuveni Qutab Minar.

 

Dan 12: AGRA: Na reci Yamuna, mirno lezi Taj Mahal. Najčuveniji spomenik ljubavi dominira prostorom... Zbog smrti svoje Mumtaz Mahal, njen suprug Shah Jahan je preko noci osedeo. Prevelik bol nagnao ga je da sagradi najlepsu grobnicu za svoju voljenu. Izgradnja Taja trajala je duge 22 godine i nazalost Shah nije mogao da udje u grobnicu nakon zavrsetka. Sahranjen je kraj svoje Mumtaz. Taj Mahal jedno je od 7 novih svetskih cuda. Pored Taj Mahala, posećujemo ništa manje impresivnu i najveću tvrđavu – Agra Fort, kao i Sikandru. Ovaj milionski grad uzavrela je kosnica puna boja, mirisa, zvukova i zivotinja i sigurno će ostaviti dubok utisak.

 

Dan 13-14: JAIPUR: Dobrodošli u glavni grad Rajastana, države sa možda najbogatijim kulturnim nasleđem. Obilazimo Jaipur, grad bogat istorijom i palatama od kojih zastaje dah. Ovaj milionski kulturni centar Radžastana, pravo je mesto da istrazite umetnost Indije. Pre dolaska u grad, na putu od Agre, obilazimo Fatekpur Sikri, a u samom gradu „Palata vode”, „Palata vetrova” (Hava Mahal), Amber Palata, interesantan Albert Hall muzej, kao i čuveni stari astronomski centar Jantar Mantar čekaju da ih istražite...

Dan 15-16: NEW DELHI (za 17-dnevni aranžman) – Povratak u New Delhi i slobodno vreme za obilazak grada ili nabavku jedinstvenih suvenira. Naredni dan završetak uzbudljive avanture i povratak u Beograd/Zagreb/Budimpeštu.

Dan 15-23: GOA: Odlazak na aerodrom i let za Gou. Goa je mali tropski raj, prekrasan i uzbudljiv spoj modernog i tradicionalnog života. Opustite se na prelepim, širokim plažama Arapskog mora, dok među palmama, ove najmanje države u zapadnoj Indiji, možete videti srećne hippike sa porodicama, slobodne krave, kao i lokalne ribare. Ali Goa nisu samo plaže, Goa krije još mnogo toga u sebi... Rentiramo motocikle i obilazimo plaže i seoske markete Goe, dok, u malim lokalnim restoranima, probamo hranu sa čuvenim indijskim začinima. Opciono, isplovljavamo u Arapsko more i u vodama južne Goe krećemo u potragu za delfinima. Uveče osetite vibe noćnog života u nekom od klubova ili barova... Isprobajte ayurveda masažu, krenite na yoga kurs ili praktikujte meditaciju. Ovo je pravo mesto za to! Udahnite Gou i prepustite joj se... Nakon svih avantura, čekaju vas dani beskonačnog i zasluženog opuštanja i uživanja. Poslednjeg dana odlazak na aerodrom i povratak.

 

Dan 24: Završetak uzbudljive avanture i dolazak u Beograd/Zagreb/Budimpeštu

 

 

CENA za 17-dnevni aranžman: 1450 €

CENA za 24-dnevni aranžman: 1650 €

Cena uključuje:

Avio prevoz na relaciji Beograd/Zagreb/Budimpešta - Kathmandu, SA SVIM TAKSAMA

Avio prevoz na relaciji Kathmandu - New Delhi, sa svim taksama

Avio prevoz na relaciji Jaipur - Goa, sa svim taksama

Avio prevoz na relaciji Goa - Beograd/Zagreb/Budimpešta, sa svim taksama

Sve međugradske, aerodromske i lokalne transfere

Smeštaj u hotelima

Rafting na reci Trisuli (sa ručkom)

Elephant SAFARI kroz prašumu, na slonovima

Vožnju kanuom & bird watching

Organizovano razgledanje Kathmandua, Pokhare, Delhija, Agre i Jaipura (osim ulaznica)

i usluge vodiča tokom celog putovanja.

Kod nas, kao posrednika u prodaji turističkih putovanja, plaćate avio-prevoze. Ostatak do pune cene plaća se na destinaciji direktno lokalnim operatorima.

Ukoliko vam neki od datuma polazaka ne odgovara, ili biste želeli da ostanete duže ili kraće na putovanju, obratite nam se, pokušaćemo da pomognemo.

 

 

 

 
© Copyright 2010-2021 EXPLORERS Adventure d.o.o, posrednik u prodaji turističkih putovanja i avio-prevoza. Sva prava suzdržana.
Nije dozvoljeno kopiranje ni korišćenje sajta ili bilo kog njegovog dela bez pismenog odobrenja. Logo, naziv, slogan i sadrzaj sajta su zaštićeni zakonom.