LEAVE THE CIRCLE!

Podeli ovo sa prijateljima na facebook-u
VISOKE ILUZIJE (ČILE, BOLIVIJA, PERU) - 24 dana PDF Štampa El. pošta

VISOKE ILUZIJE

 

(HIGH ILLUSIONS):

 

24 dana

 

Polasci:

29. Januar,  21. Mart 2021.

 

 

Kategorija: EXPLORERS ADVENTURE

Visoke Iluzije

Od čileanske metropole krećemo ka severu, duž Anda sve do najsuvljeg mesta na planeti, čuvene južnoameričke pustinje Atacama, gde, na pojedinim mestima, kiša nije padala u poslednjih 400 godina, i pripremamo se za pravu avanturu prelaska Anda u 4WD terencima. Dosežemo fantastične visine od preko 5000 metara iznad mora. Tamo nas čekaju neopisive prirodne lepote. U društvu jata flaminga prolazimo pored raznobojnih laguna dok ne stignemo do mesta gde se gubi osećaj realnosti i gde sve postaje velika iluzija – u centru najvećeg salara na Zemlji imaćemo osećaj da šetamo po oblacima koji se reflektuju sa površine salara. Osećaj je neopisiv. Dalje, preko Bolivijskog La Paza, Copacabane i ostrva Isla del Sol, prelazimo najviše navigabilno jezero na svetu, čuveni Titicaca Lake, i posećujemo plivajuća sela u njemu. Nastavljamo dalje do bivše prestonice Inka imperije – Cusco odakle idemo u čuvenu Svetu Dolinu (Sacred Valley) na camino del Inca dok ne stignemo u sam Machu Picchu – najčuveniji nestali grad Inka. Nakon izuzetno uzbudljivog puta, opuštamo se u prestonici Perua – Limi ili na nekoj od plaža Pacifika.

ČILE – BOLIVIJA - PERU

(SANTIAGO DE CHILE – PUSTINJA ATACAMA – PRELAZAK ANDA - SALAR DE UYUNI – LA PAZ – COPACABANA - JEZERO TITICACA – PUNO – CUSCO – SACRED VALLEY/INCA TRAIL – MACHU PICCHU - LIMA)

PLAN PUTOVANJA:

Dan 1: Polazak iz Beograda, Zagreba ili Budimpešte i noćni let do Santiago de Chile-a.

Dan 2-4: SANTIAGO DE CHILE: Ovaj grad važi za jedan od najevropskijih južnoameričkih gradova. Metropola u podnožju Anda. Moderan grad sa starim kolonijalnim jezgrom. Obilazimo najznamenitije delove grada, a uveče uživamo u ukusnoj čileanskoj hrani i spremamo se za avanturu.

Dan 5-7: PUSTINJA ATACAMA: Stižemo u San Pedro de Atacama, našu bazu za obilazak pustinje Atacama. Atacama je najsušnije područje na planeti, čiji delovi nisu videli kap kiše duže od 400 godina. Šetamo kanjonima i predelima koji podsećaju na mesečevu površinu. Jedinstveno mesto na planeti. Privikavamo se polako na visinsku razliku i spremamo se da se uzdignemo još više u narednim danima.

Dan 8-10: PRELAZAK ANDA I SALAR DE UYUNI: Retko ko ima priliku da se nađe na visinama od preko 5000 metara, što će nama poći za rukom pri prelasku Anda. Tu ujedno prelazimo granicu i ulazimo u Boliviju. Krećemo u trodnevnu avanturu po bolivijskom Altiplanu, kroz salare u džipovima (u cenu uključen prevoz, hrana i smeštaj). Prilika da upoznamo biljni i životinjski svet koji živi samo na ovim visinama. Kupamo se u gejzirima na visinama od preko 4000m i obilazimo mesta gde “zemlja ključa”. Ovo je jedan od highlighta celog putovanja i nezaboravno iskustvo. Kada se jednom budete našli u centru najvećeg salara na planeti (Uyuni) koji je vidljiv i sa meseca, razumećete zašto smo celo putovanje nazvali “Visoke Iluzije”. Izlazak sunca, optičke varke, i gubitak osećaja realnosti ćete pamtiti zauvek.

Dan 11-12: LA PAZ: Nakon uspešno završene avanture prelaska Anda, preko Orura stižemo u La Paz – najviši glavni grad na svetu. Svet potomaka Inka. Potpuno drugačiji i bezgranično interesantan. Upoznajemo grad i ljude. Posećujemo pijacu veštica. Kulturološka razlika je vrlo velika.

Dan 13-14: JEZERO TITICACA I COPACABANA: Nastavljamo na zapad do Copacabane, mesta na obali najvišeg navigabilnog jezera na svetu – Titicaca. Uživamo u prirodnim lepotama i odlazimo na Isla del Sol, najpoznatije ostrvo u ovom jezeru, gde su, po verovanju starih Inka rođeni mesec i njihov Bog - sunce.

Dan 15 PUNO I PLIVAJUĆA SELA Krećemo dalje i dolazimo do mesta Puno, sa Peruanske strane jezera, odakle posećujemo jedinstvena plivajuća sela. Radi se o selima koja potpuno plutaju na vodi sa ljudima koji vekovima tako žive. Vrlo neobično iskustvo. Nastavak puta za Cusco.

Dan 16 CUSCO: Dalje nas put vodi u staru prestonicu Inka – Cusco. Fantastičan gradić u kome sve odiše istorijom nestale imperije. Obilazimo mnogobrojne istorijske tačke u Cuscu ili jednostavno uživamo u laganoj šetnji kroz ovaj živopisni gradić.

Dan 17 SACRED VALLEY: Nastavljamo sa upoznavanjem istorije Inka posećujući mnogobrojne iskopine u Svetoj Dolini (El Valle Sagrado de los Incas) ili, ukoliko uslovi dozvoljavaju, krećemo na Inca trail, peške do Macchu Picchua.

Dan 18: MACHU PICCHU: Konačno stižemo i do najčuvenijeg nestalog grada starih Inka. Zahvaljujući svojoj poziciji dugo godina ovaj grad je ostao skriven i nedostupan španskim osvajačima, te je i danas ostao izuzetno očuvan. Prolaskom kroz Machu Piccju osetićete kako su nekaeda živela plemena Inka. Iskustvo koje nećete zaboraviti. U cenu je uključen i povratni transport vozom i autobusom do Machu Picchua (u vrednosti od oko 100€). Nakon povratka noćimo u Aguas Calientes- gde se kupamo u termalnim izvorima.

Dan 19-20: CUSCO: Vraćamo se nazad u Cusco gde sabiramo sve utiske iz prethodnih dana, uživamo u jeftinoj i dobroj peruanskoj kuhinji i spremamo se za odlazak u glavni grad Perua.

Dan 21-23: LIMA: Stižemo u prestonicu Perua, najbolje mesto za završetak ovog nezaboravnog putovanja. Opuštanje u starom kolonijalnom jezgru grada ili odlazak na naku od plaža zaokružiće ovo nezaboravno putovanje.

Dan 24: Povratak u Beograd ili Zagreb

 

 

CENA: 2250 €


Cena uključuje avio prevoz do Južne Amerike SA SVIM TAKSAMA, sve međugradske prevoze u Južnoj Americi po planu putovanja, trodnevnu turu prelaska Anda u džipovima (prevoz, smeštaj i hrana), smeštaj u hotelima/hostelima/guest hausima na svim destinacijama i usluge vodiča grupe tokom celog putovanja.

Kod nas, kao posredniku u prodaji turističkih putovanja, plaćate avio-prevoze. Ostatak do pune cene plaća se na destinaciji direktno lokalnim operatorima.

Ukoliko vam neki od datuma polazaka ne odgovara, ili biste želeli da ostanete duže ili kraće na putovanju, obratite nam se, pokušaćemo da pomognemo.

 

 
© Copyright 2010-2021 EXPLORERS Adventure d.o.o, posrednik u prodaji turističkih putovanja i avio-prevoza. Sva prava suzdržana.
Nije dozvoljeno kopiranje ni korišćenje sajta ili bilo kog njegovog dela bez pismenog odobrenja. Logo, naziv, slogan i sadrzaj sajta su zaštićeni zakonom.