LEAVE THE CIRCLE!

Podeli ovo sa prijateljima na facebook-u
VIJETNAM – KAMBODŽA – TAJLAND - 18 / 25 / 30 dana PDF Štampa El. pošta

VIJETNAM – KAMBODŽA – TAJLAND

 

(SOUTH VIETNAM – CAMBODIA – THAILAND):

18 dana, 25 dana ili 30 dana Kategorija: EXPLORERS ADVENTURE

Polasci: 22. Februar, 15. April,  15. Juli,  7. Oktobar, 3. Novembar 2021.

 

Upoznajte daleki istok kroz prave avanture i odmor na najlepšim plažama. Krenite iz Vijetnama, upoznajte blisku i daleku prošlost ove zemlje i ovog hrabrog i ponosnog naroda, oplovite deltu Mekonga, najduže reke u Aziji i posećujući beskrajna pirinčana polja, farme krokodila i plutajuća sela dođite u zemlju punu misterija – Kambodžu. Tamo nas čeka mnogo zagonetki na koje ćemo pokušati da nađemo odgovore. Nekada najveća imperija na ovim prostorima, kasnije uništena vladavinom crvenih kmera nudi nezaboravnu avanturu. Videćete sve, od malih ulica glavnog grada - Phnom Penha, preko čuvenih Polja Smrti (Killing Fields) pa sve do najvećih i najmoćnijih budističkih hramova i palata u Angkoru. Nastavak puta vas vodi u najjaču državu regiona –Tajland, gde najpre krećemo u avanturu na severu zemlje. Polazimo iz Chiang Mai-a ka prašumama severa. Jašući na slonovima obilazimo više plemena koja su tamo stigla sa Tibeta, uživamo u white-water raftingu i raftingu na splavovima od bambusa. Provodimo noć u selu plemena Lahu. Nakon toga upoznajemo i najveću metropolu regiona, grad Anđela – Bangkok, krstarimo rekom Chao Phraya, obilazimo najlepše hramove i upoznajemo zemlju osmeha i prijateljski thai narod. Thai masaža je nezaobilazan detalj na putovanju, kao i fantastična thai kuhinja. Nakon toga odlazimo na Phuket, najlepše i najpoznatije ostrvo, gde poslednji deo putovanja provodimo na tropskim peskovitim plažama toplih mora.

Izuzetna kombinacija avantura i odmora koju ćete zauvek pamtiti!

VIJETNAM – KAMBODŽA – TAJLAND

(Ho Chi Minh City /Saigon – Cu Chi Tuneli – Delta Mekonga – Can Tho – Cau Doc – Phnom Penh – ANGKOR – Bangkok – Chiang Mai – Jungle Trek, jahanje slonova i posete plemenima – PHUKET – Bangkok)

PLAN PUTOVANJA:

Dan 1:

Polazak iz Beograda / Zagreba / Budimpešte i let do Saigona (Ho Chi Minh City).

Dan 2: HO CHI MINH CITY (SAIGON): Obilazimo bivši glavni grad Južnog Vijetnama. Nekada francuska kolonija i deo Indokine, a sada uzbudljivo mesto u kome ćete videti neverovatan broj biciklista i motociklista na ulicama. Bio je porušen u vijetnamskom ratu, a sada je ponovo živahan grad sa velikim brojem hramova. Posećujemo najinteresantnije znamenitosti ovog grada, uključujući ratni muzej (odn, kako ga vijetnamci zovu „Muzej američkih zločina“) i Notre Dame katedralu.

Saigon Ho Chi Minh City

Dan 3: CU CHI TUNELI: Krećemo na sever i posećujemo čuvene Cu Chi tunele, koji predstavljaju najbolji primer kako su vijetnamci vodili partizanski rat. Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali vijetnamci. Imaćete priliku da prođete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Posle podne vraćamo se u Saigon i nastavljamo da istražujemo ovaj grad.

Cu Chi Cu Chi Tunel

Dan 4-6: MEKONG DELTA: Krećemo u izuzetnu trodnevnu avanturu po delti najduže azijske reke Mae Khong (Mekong), koja izvire na Tibetu i dugačka je 4500km). To je područje u kome se proizvodi najviše pirinča, kokosa i šećerne trske u Vijetnamu. Ulazimo u brod i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela i posmatramo rad na pirinčanim poljima. Narednog dana nastavljamo putovanje uzvodno i posećujemo čuvene plivajuće markete i plutajuća sela (čitava sela koja plutaju na vodi) i obilazimo najveću farmu krokodila u ovom delu Vijetnama. Prilika da probate i nesvakidašnje lokalne specijalitete, kao npr. curry snake i popijete čašicu zmijskog vina. Stižemo do pograničnog mesta Cau Doc. Sledećeg dana odlazimo u posetu selu plemena Cham, a nakon toga opraštamo se od Vijetnama u ulazimo u Kambodžu. Put nas vodi uzvodno sve do glavnog grada – Phnom Penha.

Mekong delta Plutajuce selo Mekong plutajuce selo

Dan 7: PHNOM PENH: Prilika da upoznamo glavni grad ove mistične zemlje. Nekada najveća imperija koja je kontrolisala celu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom veku žrtva sopstvene vlasti (crvenih kmera) u kojoj je za 4 godine ubijena četvrtina populacije (preko 2 miliona ljudi) nudi dosta zagonetki, od kojih neke nisu rešene do danas. Čuveni Killing Fields (polja smrti), ozloglašeni zatvor Tuol Sleng (S-21), najinteresantniji hramovi, muzeji, palate i marketi naći će se na našem putu. Utisci koje ćete poneti iz ove male zemlje sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

Phnom Penh Phnom Penh specijalitet

Dan 8-9: ANGKOR: Angkor predstavlja veliki broj hramova i kraljevskih palata koje su odolele zubu vremena. Najveći medju njima, čuveni Angkor Wat (nalazi se i na zastavi Kambodže) je najveći budistički hram ikada izgrađen. Fascinantne građevine koje ćemo obilaziti više od jednog dana ostaće vam zauvek u sećanju. Hramovi Angkora, otkriveni pre 140 godina i opisani kao nešto mnogo veće od svega što su dali Rim i antička Grčka nalazi se na istom nivou značaja kao i piramide u Egiptu ili Machu Picchu u Peruu. Magično iskustvo i raj za fotografe.

Angkor Angkor Angkor

Dan 10-11: BANGKOK: Danas napuštamo Kambodžu, zemlju koju ćete pamtiti po mnogo čemu i nastavljamo put ka egzotičnim gradu Andjela – Bangkoku. Po dolasku, kraće upoznavanje grada i uzbudljivog noćnog života ove metropole svetskih razmera. Narednog dana obilazimo najlepše budističke hramove i palate ovog grada (između ostalih i Wat Po, najveći hram u Bangkoku sa čuvenom zlatnom statuom Bude), vozimo se nebeskim vozom (sky train), krstarimo po Chao Phraya reci i uživamo u jednoj od najčuvenijih svetskih kuhinja. Biće vremena i za šoping. Naravno, nezaobilazna je i jedna od najčuvenijih tradicionalnih masaža – Thai masaža, nakon koje ćete se osećati kao ponovo rođeni i to po neverovatno niskim cenama. Uveče krećemo na put vozom (spavaća kola) ka severu zemlje, gde nas čeka nova avantura.

Bangkok Bangkok

Dan 12: CHIANG MAI: Drugi najveći grad u Tajlandu, jedan od najlepših i najmirnijih, pravo mesto da se opustite i upoznate thai narod, religiju i specijalitete severnog Tajlanda. Nekada religijski centar Tajlanda, bio je više puta okupiran od strane susedne Burme (sada Myanmar), pa je osetan i uticaj ove zemlje na arhitekturu grada. Uveče posećujemo čuveni noćni market gde mnogi pripadnici plemena sa okolnih brda prodaju svoje ručne radove po izuzetnim cenama. Prilika da nabavite originalne suvenire. Nakon uzbudljivog dana odmaramo se i pripremamo za pohod u prašume severnog Tajlanda.

Chiang Mai Chiang Mai masaza

Dan 13-15: SLONOVI, PRAŠUMA I POSETE PLEMENIMA: Nova avantura počinje! Tri nezaboravna dana u kojima ćemo posetiti više sela plemena (Shan, Lahu, Akha...) koja žive na ovim prostorima, a došla su sa Tibeta. Ljudi iz jednog sela se ne mešaju sa ljudima iz drugih sela, pa po izgledu lica tačno možete videti ko kom plemenu pripada. Najpre pešačimo do sela, a zatim nastavljamo put jašući slonove kroz prašumu i provodimo noć u jednom od sela Lahu plemena. Narednih dana krećemo se nizvodno, sledi rafting u gumenom čamcu, a nešto kasnije i pravi bamboo rafting na splavovima napravljenim od bambusa. Poslednji dan, naoružani novim iskustvima, vraćamo se u Chiang Mai.

Jahanje slonova Plemena Rafting

Dan 16: CHIANG MAI: Prilika da se odmorimo od nezaboravne avanture i opustimo se uz Thai masažu koja će nam dobro doći nakon uzbodljivog putovanja po severnom Tajlandu. Uveče krećemo vozom (spavaća kola) ka Bangkoku.

Chiang Mai Chiang Mai nocni market

Dan 17: BANGKOK: dan predviđen za šoping. Otkrićemo vam sve one male tajne o mestima gde možete nabaviti sve što vas interesuje (odeća, elektronika,...) po najpovoljnijim cenama. Uživajte još jedan dan u metropoli pre odlaska na nake od najlepših svetskih plaža, na najčuvenijem i najlepšem ostrvu jugoistočne Azije – Phuketu.

Bangkok nocu Thai hrana

Dan 18 (za 18-dnevni aranžman): BANGKOK : Poslednji dan u gradu u koji ćete sigurno poželeti da se vratite. Završetak jedne od najlepših avantura. Pakujemo kofere sa novim uspomenama i spremamo se za povratak. Let za Beograd / Zagreb / Budimpeštu. Kraj putovanja.

Dan 18-23 (za 25-dnevni aranžman) i Dan 18-28 (za 30-dnevni aranžman): PHUKET: Krećemo noćnim vozom (spavaća kola) i kasnije autobusom do najlepšeg Tajlanskog ostrva - Phuketa. Smeštamo se i beskrajno opuštamo na predivnim tropskim peskovitim plažama ovog ostrva. Uživamo u divnim specijalitetima južnog Tajlanda i nezaobilaznoj masaži. Prilika da posetimo i okolna ostrva, čuveni Phi Phi, James Bond ostrvo, itd... Zasluženi odmor nakon uzbudljivih avantura po jugoistočnoj Aziji. Poslednjeg dana odlazimo vozom (spavaća kola) za Bangkok.

Phuket plaza Phuket plaza Phuket

Dan 24-25 (za 25-dnevni aranžman) i Dan 29-30 (za 30-dnevni aranžman):

BANGKOK : Poslednji dan u gradu u koji ćete sigurno poželeti da se vratite. Završetak jedne od najlepših avantura. Pakujemo kofere sa novim uspomenama i spremamo se za povratak. Let za Beograd / Zagreb / Budimpeštu. Kraj putovanja.

CENA za 18-dnevni program: 1450 €

CENA za 25-dnevni program: 1650 €

CENA za 30-dnevni program: 1750 €

25-dnevni programsa polaskom u Novembru:   1730 €

25-dnevni (NOVOGODIŠNJI) programsa polaskom u Decembru:   1980 €

 

Cena uključuje:

avio prevoz Beograd, Zagreb ili Budimpešta – Ho Chi Minh City (Saigon), SA SVIM TAKSAMA

avio prevoz Bangkok - Beograd, Zagreb ili Budimpešta, sa svim taksama

Trodevnu turu obilaska delte Mekonga (uključena 2 doručka i 1 ručak)

Trodevnu turu obilaska plemena u severnom Tajlandu, jahanje slonova, rafting i bamboo rafting (hrana uključena u cenu)

kao i sve ostale međugradske prevoze po planu putovanja,

smeštaj u hotelima

i usluge vodiča grupe tokom celog putovanja.

Kod nas, kao posredniku u prodaji turističkih putovanja, plaćate avio-prevoze.

Ostatak do pune cene plaća se na destinaciji direktno lokalnim operatorima.

Ukoliko vam neki od datuma polazaka ne odgovara, ili biste želeli da ostanete duže ili kraće na putovanju, obratite nam se, pokušaćemo da pomognemo.

 

 

 
© Copyright 2010-2021 EXPLORERS Adventure d.o.o, posrednik u prodaji turističkih putovanja i avio-prevoza. Sva prava suzdržana.
Nije dozvoljeno kopiranje ni korišćenje sajta ili bilo kog njegovog dela bez pismenog odobrenja. Logo, naziv, slogan i sadrzaj sajta su zaštićeni zakonom.