LEAVE THE CIRCLE!

Podeli ovo sa prijateljima na facebook-u
TAJLAND - 16 dana i 21 dan PDF Štampa El. pošta

TAJLAND

 

(THAILAND):

16 dana ili 21 dan Kategorija: EXPLORERS ADVENTURE

 

23. April,  24. Juli,  16. Oktobar,   12. Novembar 2021.

 

Već nakon prvog susreta sa ovom egzotičnom zemljom u Bangkoku shvatićete zašto je drugo ime Tajlanda – „Zemlja osmeha“. Nakon kraćeg upoznavanja sa glavnim gradom, idemo u avanturu na sever zemlje. Krećemo iz Chiang Mai-a i odlazimo ka prašumama severa. Jašući na slonovima obilazimo više plemena koja su tamo stigla sa Tibeta, uživamo u white-water raftingu i raftingu na splavovima od bambusa. Provedimo noć u selu plemena Lahu. Nakon toga upoznajemo i najveću metropolu regiona, grad Anđela – Bangkok, krstarimo rekom Chao Phraya, obilazimo najlepše hramove i upoznajemo zemlju osmeha i prijateljski thai narod. Thai masaža je nezaobilazan detalj na putovanju, kao i fantastična thai kuhinja. Nakon toga odlazimo na Phuket, najlepše i najpoznatije ostrvo, gde poslednji deo putovanja provodimo na tropskim peskovitim plažama toplih mora.

TAJLAND

(Bangkok – Chiang Mai – Jungle Trek, jahanje slonova i posete plemenima - PHUKET – Bangkok)

PLAN PUTOVANJA:

Dan 1:

Polazak iz Beograda ili Zagreba i let do Bangkoka.

Dan 2: BANGKOK: Obilazimo najlepše budističke hramove i palate ovog grada (između ostalih i Wat Po, najveći hram u Bangkoku sa čuvenom zlatnom statuom Bude), vozimo se nebeskim vozom (sky train), krstarimo po Chao Phraya reci i uživamo u jednoj od najčuvenijih svetskih kuhinja. Naravno, nezaobilazna je i jedna od najčuvenijih tradicionalnih masaža – Thai masaža, nakon koje ćete se osećati kao ponovo rođeni i to po neverovatno niskim cenama. Uveče krećemo na put vozom (spavaća kola) ka severu zemlje, gde nas čeka nova avantura.

Bangkok Bangkok

Dan 3: CHIANG MAI: Drugi najveći grad u Tajlandu, jedan od najlepših i najmirnijih gradova, pravo mesto da se opustite i upoznate thai narod, religiju i specijalitete severnog Tajlanda. Nekada religijski centar Tajlanda, bio je više puta okupiran od strane susedne Burme (sada Myanmar), pa je osetan i uticaj ove zemlje na arhitekturu grada. Uveče posećujemo čuveni noćni market gde mnogi iz plemena sa okolnih brda prodaju svoje ručne radove po izuzetnim cenama. Prilika da nabavite originalne suvenire. Nakon uzbudljivog dana odmaramo se i pripremamo za pohod u prašume severnog Tajlanda.

Chiang Mai Chiang Mai masaza

Dan 4-6: SLONOVI, PRAŠUMA I POSETE PLEMENIMA: Nova avantura počinje! Tri nezaboravna dana u kojima ćemo posetiti više sela plemena (Shan, Lahu, Akha...) koja žive na ovim prostorima, a došla su sa Tibeta. Ljudi iz jednog sela se ne mešaju sa ljudima iz drugih sela, pa po izgledu lica tačno možete videti ko kom plemenu pripada. Najpre pešačimo do sela, a zatim nastavljamo put jašući slonove kroz prašumu i provodimo noć u jednom od sela Lahu plemena. Narednih dana krećemo se nizvodno, sledi rafting u gumenom čamcu, a nešto kasnije i pravi bamboo rafting na splavovima napravljenim od bambusa. Poslednji dan, naoružani novim iskustvima, vraćamo se u Chiang Mai.

Jahanje slonova Plemena Rafting

Dan 7: CHIANG MAI: Prilika da se odmorimo od nezaboravne avanture i opustimo se uz Thai masažu koja će nam dobro doći nakon uzbodljivog putovanja po severnom Tajlandu. Uveče krećemo vozom (spavaća kola) ka Bangkoku.

Chiang Mai Chiang Mai nocni market

Dan 8: BANGKOK: dan predviđen za šoping. Otkrićemo vam sve one male tajne o mestima gde možete nabaviti sve što vas interesuje (odeća, elektronika,...) po najpovoljnijim cenama. Uživajte još jedan dan u metropoli pre odlaska na nake od najlepših svetskih plaža, na najčuvenijem i najlepšem ostrvu jugoistočne Azije – Phuketu.

Bangkok nocu Thai hrana

Dan 9-14 (za 16-dnevni aranžman) i Dan 9-19 (za 21-dnevni aranžman): PHUKET Krećemo noćnim vozom (spavaća kola) i kasnije autobusom do najlepšeg Tajlanskog ostrva - Phuketa. Smeštamo se i beskrajno opuštamo na predivnim tropskim peskovitim plažama ovog ostrva. Uživamo u divnim specijalitetima južnog Tajlanda i nezaobilaznoj masaži. Prilika da posetimo i okolna ostrva, čuveni Phi Phi, James Bond ostrvo, itd... Zasluženi odmor nakon uzbudljivih avantura. Poslednjeg dana odlazimo vozom (spavaća kola) za Bangkok.

Phuket plaza Phuket plaza Phuket

Dan 15-16 (za 16-dnevni aranžman) i Dan 20-21 (za 21-dnevni aranžman):

BANGKOK: Poslednji dan u u gradu u koji ćete sigurno poželeti da se vratite. Završetak jedne od najlepših avantura. Pakujemo kofere sa novim uspomenama i spremamo se za povratak. Let za Beograd ili Zagreb. Kraj putovanja.

 

CENA za 16-dnevni program: 1390 €

 

CENA za 21-dnevni program: 1490 €

 

 

Cena uključuje:

 

avio prevoz Beograd, Zagreb ili Budimpešta – Bangkok, SA SVIM TAKSAMA

avio prevoz Bangkok - Beograd ili Zagreb ili Budimpešta, sa svim taksama

Trodevnu turu obilaska plemena u severnom Tajlandu, jahanje slonova, rafting i bamboo rafting (hrana uključena u cenu)

kao i sve ostale međugradske prevoze po planu putovanja,

smeštaj u hotelima

i usluge vodiča grupe tokom celog putovanja.

Kod nas, kao posredniku u prodaji turističkih putovanja, plaćate avio-prevoze.

Ostatak do pune cene plaća se na destinaciji direktno lokalnim operatorima.

Ukoliko vam neki od datuma polazaka ne odgovara, ili biste želeli da ostanete duže ili kraće na putovanju, obratite nam se, pokušaćemo da pomognemo.

 

 

 

 
© Copyright 2010-2021 EXPLORERS Adventure d.o.o, posrednik u prodaji turističkih putovanja i avio-prevoza. Sva prava suzdržana.
Nije dozvoljeno kopiranje ni korišćenje sajta ili bilo kog njegovog dela bez pismenog odobrenja. Logo, naziv, slogan i sadrzaj sajta su zaštićeni zakonom.