LEAVE THE CIRCLE!

Podeli ovo sa prijateljima na facebook-u
KRAJ SVETA 2 (ARGENTINA, ČILE) - 23 dana PDF Štampa El. pošta

KRAJ SVETA 2

(THE END OF THE WORLD 2):

23 dana

Polazak: 8. Januar, 28. Februar 2022.

 

 

Kategorija: EXPLORERS ADVENTURE

Krenite sa nama u najjužnije delove naše planete. Od Buenos Airesa preko fantastičnih nacionalnih parkova, kao i najvećih svetskih lednika dođite na sam kraj – KRAJ SVETA, najjužniji deo svih kontinenata naše planete. Ispred nas će ostati samo Antarktik. Igrajte se sa pingvinima, fokama i morskim lavovima pre nego što uđete u zvanično najlepši nacionalni park na svetu, u Ognjenoj Zemlji. Uživajte u belim noćima, a zatim krenite u obilazak najlepših jezera i vulkana u čuvenom Lake Districtu, da bi, putujući duž Anda, konačno stigli u Santiago de Chile.

ARGENTINA - ČILE

(BUENOS AIRES – POLUOSTRVO VALDES – LOS GLACIARES N.P. – TORRES DEL PAINE N.P. – LAKE DISTRICT – SANTIAGO DE CHILE)

Antarktik Pogledajte udaljenost od Južnog Pola

PLAN PUTOVANJA:

Dan 1:

Polazak iz Beograda, Zagreba ili Budimpešte i noćni let do Buenos Airesa.

Dan 2-4: BUENOS AIRES: Nakon aktivnog putovanja, stižemo u prestonicu Argentine i, po mnogima najotmeniji grad Južne Amerike. Prošetajte se najširim bulevarima na svetu, uživajte u prelepim restoranima. Ovo je zemlja gaučosa (argentinskih kauboja), tako da su goveđe šnicle ovde najukusnije, a proizvodi od kože najjeftiniji. Uživajte u divnim noćima uz ulične svirače i tango i posetite čuveni biblijski park Tierra Santa.

Dan 5-7: RESERVA FAUNISTICA VALDES: Stižemo u Patagoniju, tačnije u Puerto Madryn, odakle krecemo na poluostrvo Valdes, gde nas na obalama čekaju morski lavovi, foke, kitovi, pingvini i još mnogo toga.

Dan 8-9: LOS GLACIARES: Stižemo na jug Patagonije, i privikavamo se na nove klimatske uslove. Pretople dane na severu zamenjuju vrlo prijatni i vetroviti „prolećni“ dani na jugu Južne Amerike. Odavde posećujemo nacionalni park Los Glaciares i najveći lednik na svetu: Perito Moreno. Ovo je ujedno i treći najveći „komad leda“ na našoj planeti (po veličini odmah iza Antarktika i Grenlanda). Posmatrajte kako se topi i lomi lednik na severnoj strani uz fantastične zvuke pri svakom padu u vodu. Provozajte se čamcem pored samog lednika i osmotrite ga iz bliza.

Dan 10: PUERTO NATALES: Krećemo dalje na jug i prelaskom granice ulazimo u Čile. Dolazimo u Puerto Natales, naš bazu odakle u narednim danima krećemo ka nacionalnom parku Torres del Paine.

Dan 11-13: TORRES DEL PAINE: Provodimo dane u šetnji kroz ogroman i zvanično najlepši nacionalni park na svetu: Torres del Paine. Predivna plava i zelena jezera, divlja vegetacija najjužnijih predela Južne Amerike i planinski vrhovi prekriveni snegom su vam na dohvat ruke. U istom danu možete se i sunčati i igrati u snegu, kao i osvojiti čuveni Paine vrh u ovom nacionalnom parku.

Dan 14-15: PUNTA ARENAS: Spuštamo se na krajnji jug, poznat kao „kraj sveta“, najjužniji predeo svih kontinenata na našoj planeti, mesto odakle kreću ekspedicije na Antarktik i ka južnom polu. Odavde krećemo u posetu kolonijama pingvina koji žive u ovim predelima. Moćićete da im priđete i da se poigrate sa njima. U ovo doba godine mladunci se ležu iz jaja, pa ćete videti i veliki broj malih pingvina.

 

Dan 16-18 LAKE DISTRICT / PUERTO MONTT Odlazimo na aerodrom i letimo iz Punta Arenas u Puerto Montt. Krećemo se ponovo ka toplim krajevima i stižemo u neopisivo lepe predele čileanske jezerske oblasti (lake district) sa nebrojeno mnogo jezera i nacionalnih parkova. Ovo mesto nudi jako mnogo aktivnosti, a na nama je da se odlučimo za neke od njih. Pored vrlo interesantnog grada-luke, opciono odlazimo i do čuvenog ostrva Chiloe isprepletanog istorijom i katedralam pod zaštitom UNESCO-a.

 

Dan 19-21 LAKE DISTRICT / PUCON: Dolazimo u najpoznatije mesto Lake district-a (jezerske oblasti) u Čileu, koje se nalazi odmah u podnožju ogromnog vulkana. Opustite se par dana u divnim pogledima, živopisnom mestu uz zvuke čileanske muzike. Po izboru vreme možemo provesti u raftingu, jahanju konja ili mountain bikingu.  Za one malo hrabrije, tu je osvajanje vrha aktivnog vulkana Villarica (2900m). Pogled odatle puca u nedogled, a spuštanje niz vulkan na plastičmim bordovima pamtićete celog života. Uveče, neizostavno, uz lepu muziku i svetski čuveno čileansko vino krećemo na romantično noćno kupanje u termalnim izvorima. Uživajte u toploj lekovitoj vodi i posmatrajući mesec iznad vulkana...

Dan 22-23 SANTIAGO DE CHILE: Stižemo u glavni grad Čilea, metropolu koja svakome nudi ponešto. Provodimo poslednje dane ovog putovanja sabirajući utiske koje smo pokupili na najlepšim mestima ovog divnog kontinenta.

 

 

CENA: 2150 €

Cena uključuje avio prevoz do i od Južne Amerike SA SVIM TAKSAMA, avio prevozna relaciji Punta Arenas - Puerto Montt, sve međugradske prevoze u Južnoj Americi po planu putovanja, smeštaj u hotelima/hostelima/guest hausima i usluge vodiča grupe tokom celog putovanja.

Kod nas, kao posredniku u prodaji turističkih putovanja, plaćate avio-prevoze. Ostatak do pune cene plaća se na destinaciji direktno lokalnim operatorima.

Ukoliko vam neki od datuma polazaka ne odgovara, ili biste želeli da ostanete duže ili kraće na putovanju, obratite nam se, pokušaćemo da pomognemo.

 

 
© Copyright 2010-2021 EXPLORERS Adventure d.o.o, posrednik u prodaji turističkih putovanja i avio-prevoza. Sva prava suzdržana.
Nije dozvoljeno kopiranje ni korišćenje sajta ili bilo kog njegovog dela bez pismenog odobrenja. Logo, naziv, slogan i sadrzaj sajta su zaštićeni zakonom.