LEAVE THE CIRCLE!

Podeli ovo sa prijateljima na facebook-u
KENIJA - TANZANIJA - ZANZIBAR - 16 dana PDF Štampa El. pošta

KENIJA – TANZANIJA – ZANZIBAR

 

(KENYA – TANZANIA – ZANZIBAR):

16 dana Kategorija: EXPLORERS ADVENTURE

Polasci: 17. April,   5. Jul,    21. Jul,    9. Avgust,    20. Novembar,  30. Novembar  2021.

KENIJA - TANZANIJA - ZANZIBAR

Krenite u osvajanje novih horizonata. Afrika vas čeka! Zaigrajte ratnički ples sa Maasai plemenom, krenite na safari i prisustvujte najvećoj i najspektakularnijoj migraciji životinja na svetu. Sa svega nekoliko metara osmotrite lavove, slonove, zebre, žirafe, leoparde, nosoroge, krokodile, nilske konje i mnoge druge životinje, u večitoj igri u kojoj je ulog – život. Nakon uzbudljive avanture upoznajte glavne gradove Kenije i Tanzanije, dođite do najviše planine na celom kontinentu (Kilimandžaro) i konačno odmorite se na najčuvenijem ostrvu začina – Zanzibaru! Plivajte sa delfinima na otvorenom moru, obilazite ostrvo u potrazi sa skrivenim rajskim plažama, uživajte u afričkoj hrani, naučite tamnu stranu istorije trgovine robljem, zaplešite uz izazovni ritam afričke muzike i beskrajno se opustite. Doživite i upoznajte Afriku na najuzbudljiviji način!

 

KENIJA – TANZANIJA – ZANZIBAR

(Nairobi – SAFARI u Maasai Mari – Moshi / Kilimanjaro – Dar es Salaam - Zanzibar)

 

PLAN PUTOVANJA:

Dan 1: Polazak za Nairobi iz Beograda/Zagreba/Budimpešte

Dan 2: Nairobi: Odlazak u Centralni park najvećeg grada Kenije, šetnja gradom ili poseta centra za žirafe i simpaticne pijace prepune africkih suvenira. Priprema za safari u najpoznatijem svetskom rezervatu divljih životinja – Maasai Mara.

 

 

Dan 3-4: Počinje velika avantura u dvodnevnom safariju. Doživite zalaske sunca od kojih zastaje dah, pravi vatromet boja. Upoznate sve divlje životinje sa ovih prostora: Lavove, žirafe, zebre, nosoroge, slonove, nilske konje i još mnogo, mnogo toga. Sve to u njihovom prirodnom okruženju i sa svega nekoliko metara udaljenosti. Borba za vodu, migracija i "opstanak" - uživo. Naučite kako funkcioniše lanac ishrane u divljini. Posmatrajte jedinstvenu i najveću migraciju životinja na svetu. Oslušnite zvuke divljine, skačite sa Maasai ratnicima i pokušajte da razumete zašto ne menjaju način života već vekovima... Avantura koju ćete pamtiti celog života.

 

 

 

 

Dan 5-6: Polazak iz Nairobija, prelazak granice i ulazak u Tanzaniju. Stižemo u Moshi, gradić u podnožju najviše planine u Africi - čuvenog Kilimandžara. Slobodno vreme. Naredni dan je prilika da dođemo do nacionalnog parka Kilimandžaro i posetimo plantaže kafe po kojoj je ovo područje čuveno.

Dan 7: Nastavak puta do glavnog grada Tanzanije - Dar es Salama, obrazovnog i ekonomskog centra, sa zgradama iz kolonijalnog vremena. Grad nosi ime iz 19.veka – Kuća mira. Nacionalni muzej dom je cuvenom Zinjanthropus-u , koji je ziveo pre, oko 2 miliona godina. Noćenje.

Dan 8-13: Idilični dani bezgraničnog opuštanja na tropskim plažama Zanzibara. Poseta Stone Town-a, glavnog gradića na ostrvu koji vas svojim uskim ulicama prosto zove da se u njemu izgubite, oduševiće vas svojom arapskom i indijskom arhitekturom, prelepim verandama, ušuškanim kafeima, ukusnom hranom, bazarima na kojima mozete pronaci mnogo lepih suvenira... Istorijski veoma bogat, Stone Town vam nudi da zavirite u muzeje, palate, ali i na pijacu robova, iz ne tako davne zanzibarske proslosti... Naučite nesto novo o zdravim zacinima na popularnoj turi, opustite se u hamamu, naucite da ronite - uz sertifikat, ali i slusajte Queen, jer Freddie Mercury je rodjen upravo ovde... Ostatak vremena provodimo u smeštaju blizu najlepših plaža na ostrvu. Obilazak ostrva, plivanje sa delfinima u Indijskom okeanu, na otvorenom moru, odlazak u ostrvska sela, safari blue, druženje sa gigantskim kornjačama na Prison Islandu, snorkeling, ronjenje i još mnogo toga. Pronađite samo vašu, usamljenu plažu, i uživajte. Pijte mleko iz kokosa, pevajte „Hakuna Matata” sa decom iz obližnjih sela i uživajte u odličnoj afričkoj hrani. Zanzibar je i najpoznatije svetsko ostrvo začina, pa ne zaboravite da se snabdete sa istim po vrlo niskim cenama. Mogućnost povoljnog rentiranja džipova i obilazak celog ostrva. Doživite pravi Zanzibar!

Dan 14: Prelazak zaliva i povratak u Dar es Salam. Još jedan dan za obilazak najvećeg grada Tanzanije. Noćenje

Dan 15: Prolazak kroz istočnoafričke savane na putu za Nairobi. Noćna šetnja i noćenje glavnom gradu Kenije.

Dan 16: Prepodnevni šoping i odlazak na aerodrom. Povratak u Beograd / Zagreb / Budimpeštu.

CENA: 1650 €

Cena uključuje:

Povratni avio prevoz iz Beograda/Zagreba/Budimpešte do Nairobija, SA SVIM TAKSAMA

dvodnevni SAFARI u Maasai Mari, Kenija (uključen prevoz, smeštaj, hrana, ulaznice)

autobuski prevoz Nairobi – Moshi

autobuski prevoz Moshi – Dar es Salaam

autobuski prevoz Dar es Salaam – Nairobi

povratni prevoz brodom: Dar es Salaam – Zanzibar

smeštaj u hotelima i guest hausima

i usluge vodiča tokom celog putovanja

Napomena: Na većini destinacija i doručak je besplatan!

Kod nas, kao posredniku u prodaji turističkih putovanja, plaćate avio-prevoze.

Ostatak do pune cene plaća se na destinaciji direktno lokalnim operatorima.

Ukoliko vam neki od datuma polazaka ne odgovara, ili biste želeli da ostanete duže ili kraće na putovanju, obratite nam se, pokušaćemo da pomognemo.

 

 
© Copyright 2010-2021 EXPLORERS Adventure d.o.o, posrednik u prodaji turističkih putovanja i avio-prevoza. Sva prava suzdržana.
Nije dozvoljeno kopiranje ni korišćenje sajta ili bilo kog njegovog dela bez pismenog odobrenja. Logo, naziv, slogan i sadrzaj sajta su zaštićeni zakonom.