LEAVE THE CIRCLE!

Podeli ovo sa prijateljima na facebook-u
INDONEZIJA - 16, 21 i 28 dana PDF Štampa El. pošta

INDONEZIJA

 

(INDONESIA): SUMATRA - JAVA - BALI - GILI - KOMODO & RINCA ISLANDS

 

 

16 dana, 21 dan i 28 dana Kategorija: EXPLORERS EXTREME

Polasci: 4. Jun i 5. Oktobar  2021.

Doživite Indoneziju, zemlju za avanturiste i jedini dom najvećih i najopasnijih guštera na svetu, Komodo zmajeva. Hodajte s orangutanima po prašumama Sumatre, kupajte se u vulkanskim jezerima, penjite se na još uvek aktivne vulkane i uronite u fantastičnu indonežansku kulturu i tradiciju. Zatim se odmarajte na egzotičnim plažama Balija, ronite s morskim kornjačama i krstarite brodom na nekim od najlepših destinacija na svetu, sve do - strašnih komodo zmajeva.

Počinjemo sa neukroćenom i dalekom Sumatrom. Idemo u nacionalni park Gunung Leuser, jedno od retkih mesta na svetu gde možete videti orangutane u divljini. Provodimo noć u kampu u prašumi.

Zatim se kupamo u jezeru Toba, najvećem vulkanskom jezeru na svetu i upoznajemo neobičnu tradiciju i kulturu naroda Batak koji živi ovde.

Leteci preko glavnog grada, Džakarte, idemo u Jogjakartu, kulturni i umetnički centar Jave, grad u podnožju jednog od najopasnijih vulkana na svetu. Uronite u tradicionalni život Jave, živopisne markete i lokalne specijalitete. Istražićemo i Borobudur, jedan od najlepših budističkih hramova u Jugoistočnoj Aziji koji je vekovima bilo prekriven vulkanskim pepelom.

Sledi istraživanje jos uvek aktivnih vulkana Istočne Jave. Prolazimo kroz Peščano more do samog kratera vulkana Bromo i posmatramo izlazak sunca iza nekoliko spektakularnih vulkana. Zatim idemo na vulkan Ijen. Penjemo se do tirkizno plavog vulkanskog jezera gde ćemo videti sta je najteži posao na svetu.

Nakon trekinga i avantura stižemo na plaže Balija, sledi sunčanje, opuštanje i istraživanje noćnog života Balija. Otkrivamo i drugu stranu Balija, izvan uobičajenih turističkih ponuda i plaža. Zalazak sunca na liticama poluostrva Bukit na čijem uglu stoji hram Uluwatu, oduzeće vam dah. A zatim će vam lokalni majmuni oduzeti naočare, cipele ili bilo koju drugu stvar koju niste čvrsto vezali za torbu. Obilazimo centar umetnosti i kulture Balija, Ubud i njegova beskrajno zelena polja riže, bogate pijace i tradicionalne plesove. Saznaćete zašto Ubud privlači stotine umetnika iz svih krajeva sveta, od kojih se mnogi odlučuju i nastaniti tamo.

Ispunjavamo fantazije o pustom ostrvu i istražujemo bogati podvodni svet ostrva Gili, nadaleko poznatih po tirkizno plavoj vodi i prijateljskim morskim kornjačama, te završavamo put fantastičnom avanturom.

Četiri dana jedrenja vodi nas u još jedan tropski raj poznat po prelepim plažama i opasnim mesojedima koji vladaju ostrvom – komodo zmajevima. Spavaćemo na palubi broda, susresti se sa morskim kornjačama, delfinima i tragati za Nemom, te roniti na jednoj od retkih plaža na svetu - crvene boje. Posle ovakvog putovanja više nećete biti isti...

SUMATRA - JAVA - BALI - GILI OSTRVA - KOMODO I RINCA OSTRVA

(Trek kroz prašume Sumatre u potrazi za orangutanima - Vulkansko jezero Toba - Džakarta - Jogjakarta - Borobudur - Prambanan - Vulkan Bromo - Vulkan Ijen - Bali - Gili ostrva - krstarenje brodom do Komodo i Rinca ostrva)

PLAN PUTOVANJA:

Dan 1:

Polazak iz Beograda / Zagreba / Budimpešte i let do Medana (Sumatra).

Dan 2: U popodnevnim satima dolazimo u Bukit Lawang, selo poznato kao najveće utočište Sumatranskog orangutana. Selo se nalazi na samom ulazu u nacionalni park Gunung Leuser na sjeveru Sumatre, gde ćemo provesti prvo veče odmarajući, upoznavajući lokalno stanovništvo i pripremajući se za trek.

Dan 3 - 4: Treking (fakultativno) započinjemo odlaskom na platforme za hranjenje gde ćemo, uz malo sreće, imati priliku za fantastične fotografije orangutana u krupnom kadru. Zatim nastavljamo celodnevni treking kroz bogatu tropsku prašumu gde ćemo videti orangutane, različite vrste majmuna i drugi biljni i životinjski svet svojstven Sumatri, u njihovom prirodnom okruženju. Provodimo noć u kampu u prašumi uz logorsku vatru i kulinarske specijalitete lokalnih vodiča.

Nakon doručka idemo na dvosatni rafting (na velikim gumama) prelepom Bohorok rekom kroz gustu prašumu, te se vraćamo u selo.

Dan 5 - 6: Rano ujutro krećemo na našu sledeću destinaciju: Mistično ostrvo Samosir, usred jezera Toba koje se nalazi u krateru ogromnog supervulkana. Ostrvo je nastalo jednom od najznačajnijih i najvećih vulkanskih erupcija u našoj istoriji, a danas je poznato po prekrasnoj prirodi, mnogobrojnim vidikovcima i dubokoj plavoj vodi. Upoznajemo kulturu i istoriju prijateljskog naroda Batak, kupamo se u jezeru i uživamo u lokalnim specijalitetima.

Dan 7: U poslepodnevnim satima vraćamo se u Medan, centar Sumatre i tu provodimo noc.

Dan 8: Napuštamo Sumatru i preko glavnog grada Džakarte letimo za Jogjakartu nekadašnji glavni grad Indonezije, a koji je sada poznat kao centar Javanske umetnosti i kulture. Uveče idemo u obilazak noćnih marketa koji obiluju raznim vrstama lokalnih specijaliteta i vozimo se tradicionalnim bećakom (Indonežanska rikša) kroz samo srce Jogje.

Dan 9: Opremite se foto aparatima jer idemo u fotografski raj. Obilazimo Borobudur, fascinantni budistički hram izgrađen vekovima pre Angkor Wata u Kambodži i Prambanan, koji predstavlja jedan od najvećih hinduističkih hramova u jugoistočnoj Aziji. Oba se nalaze na UNESCO-voj listi Svetske kulturne baštine.

Dan 10: Provodimo dan u obilasku tradicionalne i šarolike Jogjakarte, videćemo sultanovu palatu i njegov Vrt užitka, kao i druge znamenitosti, a ovo je i odlično mesto za šoping na tradicionalnim azijskim marketima. Takođe, obilazimo i Pasar Buru, pijacu na kojoj možete videti, a i kupiti razne vrste egzotičnih ptica, iguana, zmija i drugih životinja. Uveče idemo na Ramayana balet, tradicionalni Javanski ples koji govori o jednom od najvećih epova Indije spajajući pri tome različite aspekte Javanske kulture: muziku, ples i narodnu nošnju. Ovu predstavu zaista ne treba propustiti, budući da predstavlja istinski izraz lokalne umetnosti i kulture.

Dan 11 - 12: Krećemo u dvodnevnu potragu za spektakularnim i jos uvek aktivnim indonežanskim vulkanima. U večernjim satima stižemo u selo u podnožju vulkana Bromo gdje provodimo noć, a odakle rano ujutro krećemo na jedan od obližnjih vulkana kako bi posmatrali izlazak sunca iza vulkana Bromo. Zatim stižemo do samog kratera kako bi zavirili u unutrašnjost ovog jos uvek aktivnog vulkana i napravili izvrsne fotke nadrealnog pejsaža u okolini Broma. Nastavljamo put istočno i stizemo u selo usred plantaža kafe gdje provodimo veče relaksirajući se.

Dan 13: Dan započinjemo penjanjem na vrh vulkana Ijen odakle ćemo vidjeti njegovo tirkizno plavo sumporno jezero, prizor koji će vam oduzeti dah. Takođe, videćete kako izgleda najteži posao na svetu. Lokalni skupljači ustaju između 2 i 4 svako jutro, silaze u krater vulkana i rukama kopaju sumpor u pločama koji zatim nose na leđima (oko 90 kg) do narednog sela i za to su placeni 10 USD. Posle podne krećemo ka Baliju.

Dan 14 - 17: Nakon nezaboravnih avantura, opuštamo se na egzotičnim peščanim plažama Balija. Kada nam dosadi izležavanje na tropskom suncu i lenčarenje, idemo u obilazak ovog rajskog ostrva prepunog mističnih hramova i neverovatno lepih pejzaža. Videćemo Uluwatu hram na vrhu litice, misteriozni Tanah Lot i mnogobrojne prelepe plaže Balija.

Dan 17 - 20: Stižemo u kulturni i umetnički centar Balija, Ubud. Okruženi beskrajnim zelenim rižinim poljima i kokosovim palmama ovde će zaista sva vasa čula uživati. Uživaćete u dobrim restoranima, kafićima i prodavnicama bogatim šarolikom odećom, suvenirima i lokalnom umetnošću. Posetićemo terase rižinih polja koja su zbog svoje lepote zaštićena kao svetska baština pod UNESCO-om. Takođe, Ubud je poznat po brojnim salonima lepote i zdravlja koji su dovedeni do vrhunca stila i ugodnosti. Razmazite se dvosatnom tradicionalnom balineškom masažom ili nekim od bezbrojnih tretmana za ulepšavanje.

Dan 20 - 26: GILI OSTRVA, KRSTARENJE DO KOMODO I RINCA OSTRVA

Istražujemo Gili ostrva, tri savršena tropska ostrva okružena tirkizno plavim morem i finim belim peskom. Najmanje od tri ostrva, Gili Meno ima svega 300 stanovnika i zaista predstavlja ispunjenje fantazija o pustom ostrvu.

Najbolje ostavljamo za kraj i poslednja četiri dana provodimo u krstarenju do Komodo i Rinca ostrva. Prilika za još nekoliko spektakularnih zalazaka sunca sa nestvarnim pejzažima indonežanskih ostrva. Penjaćemo se do prelepih vodopada i jezera, istraživati podvodni svet ovih egzotičnih destinacija, te hodati pored fascinantnih komodo zmajeva.

Dan 26 - 27: Povratak na Bali. Poslednji dan provodimo na ostrvu koje ce vas mamiti da ostanete tu zauvek. Let za Beograd / Zagreb / Budimpeštu i kraj nezaboravne avanture…

 

CENA za 16-dnevni program: 1590 €

CENA za 21-dnevni program: 1690 €

CENA za 28-dnevni program: 1970 €

Cena uključuje:

avio prevoz Beograd, Zagreb ili Budimpešta – Kuala Lumpur, SA SVIM TAKSAMA

avio prevoz Kuala Lumpur - Medan, sa svim taksama

avio prevoz Medan, - Jakarta sa svim taksama

avio prevoy Jakarta – Jogjakarta

avio prevoz Bali - Kuala Lumpur

avio prevoy Kuala Lumpur – Beograd / Zagreb / Budimpešta

Ture odlaska do kratera vulkana u okolini Broma, kao i Ijen vulkan

Krstarenje do Komodo ostrva (ukljucena hrana, ulaznice, nocenja na brodu, oprema)

svi međugradski prevozi

smeštaj u hotelima /guest hausima i usluge vodiča grupe tokom celog putovanja.

Kod nas, kao posrednika u prodaji turističkih putovanja, plaćate avio-prevoze.

Ostatak do pune cene plaća se na destinaciji direktno lokalnim operatorima.

Ukoliko vam neki od datuma polazaka ne odgovara, ili biste želeli da ostanete duže ili kraće na putovanju, obratite nam se, pokušaćemo da pomognemo.

 

 
© Copyright 2010-2021 EXPLORERS Adventure d.o.o, posrednik u prodaji turističkih putovanja i avio-prevoza. Sva prava suzdržana.
Nije dozvoljeno kopiranje ni korišćenje sajta ili bilo kog njegovog dela bez pismenog odobrenja. Logo, naziv, slogan i sadrzaj sajta su zaštićeni zakonom.