LEAVE THE CIRCLE!

Podeli ovo sa prijateljima na facebook-u
AMAZONSKE TAJNE - BRAZIL (AMAZONIJA, PANTANAL, RIO DE JANEIRO) - 23 dana PDF Štampa El. pošta

AMAZONSKE TAJNE

THE SECRETS OF AMAZON

23 dana

Polazak: 25. Februar 2021.

Kategorija: EXPLORERS EXTREME

„Jedna je džungla. Sve ostalo su samo velike šume“. Pogađate, misli se na onu jedinu pravu – Amazonsku džunglu. Krećemo iz samog srca i glavnog grada Amazonije – Manausa. Na svega par stepeni južno od ekvatora, odlazimo u ekspediciju, krećući se po Amazonu i njegovim mnogobrojnim pritokama. Krčimo sebi put kroz džunglu, prolazeći pored najvećih stabala na svetu. Provodimo noć u džungli, pecamo pirane, posmatramo aligatore i fantastičan biljni i životinjski svet džungle. Nakon povratka u Manaus letimo u Campo Grande, gde se pripremamo za nastavak avanture na najboljem mestu za posmatranje divljih životinja u Južnoj Americi – Pantanalu. Odlazimo na noćni safari, jašemo konje kroz nepregledne močvare Pantanala, i posmatramo specifičnu prirodu ovog dela sveta. Nakon toga put nas vodi u Bonito, čija okolina obiluje rekama i pećinama sa najčistijom vodom koja omogućava nezaboravan snorkeling/ronjenje. Iz Bonita odlazimo u Argentinu na najspektakularnije vodopade – Iguacu, koje ćemo posmatrati i sa argentinske i sa brazilske strane. Nakon upoznavanja prirodnih lepota Brazila, opuštamo se u prelepom Rio de Janeiru i njegovim najlepšim plažama – Ipanemi i Copacabani.

 

BRAZIL

(MANAUS – DŽUNGLA AMAZONIJE – CAMPO GRANDE – PANTANAL – BONITO – IGUACU VODOPADI (ARGENTINA) – FOZ DO IGUACU - RIO DE JANEIRO)

Dim lights Download

PLAN PUTOVANJA:

Dan 1:

Polazak iz Beograda, Zagreba ili Budimpešte i noćni let do samog srca Amazonije - Manausa.

Dan 2: MANAUS:

Obilazimo vrlo interesantan glavni grad brazilske države Amazonas, šetamo duž obale Amazona i uživamo u zvucima boi-bumbe i plesu Amazonki, pripremajući se pravu avanturu i odlazak u najveću svetsku džunglu.

Dan 3: AMAZON:

Jutarnji polazak i krstarenje brodom do jezera January, gde možemo videti „susret voda“, mesto gde se Rio Negro uliva u Amazon. Širina reke je tolika da se druga obala ne može videti. Prelazimo u kanue i nastavljamo put posmatrajući ružičaste delfine. Odlazimo na ručak gde možemo probati domaće specijalitete. Nakon toga krećemo na pecanje pirana, posmatrajući fantastičan zalčazak sunca nad Amazonom. Uveče odlazimo na noćno posmatranje aligatora.

Dan 4: AMAZONSKA DŽUNGLA:

Rano ujutru krećemo kako bismo posmatrali izlazak sunca i predivnu prirodu pored obale. Nakon doručka krećemo u ekspediciju u džungli. Nakon ručka, nastavljamo dalje i provodimo noć u samoj džungli uz zvuke mnogobrojnih životinja. Po izboru noćna vožnja kanoima, posmatranje aligatora ili pecanje. Iskustvo koje ćete pamtiti celog života. (Opciono, moguće je provesti noć u guest house-u ili brodu).

Dan 5: AMAZONSKO SELO:

Nakon doručka odlazimo do jednog od malobrojnih sela u džungli, usput posmatrajući majmune, lenjivce i mnoge druge životinje. Nakon ručka, krećemo brodićem na krstarenje po Amazonu u pravcu Manausa. Povratak u grad i još jedno uzbudljivo veče. Trenutak da saberemo utiske iz džungle i iskustvo koje retko ko ima priliku da doživi. Noćni let u Campo Grande.

Dan 6: CAMPO GRANDE:

Stižemo u glavni grad države Mato Grosso do Sul. Obilazak grada, odmor i priprema za novu avanturu i odlazak u geografski centar Južne Amerike, na jedno od najboljih mesta za posmatranje divljih životinja – čuveno močvarno područje Pantanal.

 

Dan 7-9: PANTANAL:

Tri dana nezaboravne avanture u Pantanalu. U vreme kišne sezone većina Pantanala je prekrivena vodom, pa „ostrva“ u ovom močvarnom području predstavljaju jedino mesto za život mnogobrojnim životinjama, što olakšava njihovo lociranje i posmatranje. Odlazimo na razne aktivnosti uz vodjstvo lokalnog vodiča: Šetnja kroz Pantanal, jahanje konja po močvarama, pecanje pirana, posmatranje krokodila, Jeep safari, vožnja brodićem kroz Pantanal, odlazak na noćni safari. Smeštaj u pousadi. (Moguć je i smeštaj u dvokrevetnim sobama). Tri obroka dnevno uključena u cenu. Poslednjeg dana odlazak autobusom u Bonito.

Dan 10-12: BONITO:

Poseta jednoj od najslikovitijih regija u Brazilu. Bonito će biti naša baza za obilazak izuzetnih prirodnih lepota koje se nalaze u okolini ovog mesta. Po izboru, moguće je otići na nekoliko lokaliteta, kao što su: Pećina plavog jezera – kristalno čista voda pećinskog jezera dubine 120m. U jutarnjim časovima boja vode je intenzivno plava. Prizor je fantastičan i ova čuvena pećina se nalazi na mnogim posterima. Snorkeling/ronjenje u Anaconda reci ili Srebrnoj reci – Kristalno čista voda omoguća savršenu vidljivost i u većim dubinama, omogućujući pogled na raznobojne ribe (golden fish, cat fish, i mnoge druge), kao i ostali biljni i životinjski svet u ovoj reci. Ovo je nezaboravan doživljaj za sve ljubitelje snorkelinga. Pored ovih, postoje i mnoge druge aktivnosti na ovom čuvenom mestu. Poslednjeg dana noćna vožnja autobusom u Argentinski Puerto Iguazu.

Dan 13: PUERTO IGUAZU (Argentina):

Dolazimo do najčuvenijih vodopada u Južnoj Americi. Uživajte u nacionalnom parku i moćnim vodopadima sa najvećom količinom vode. Ovo je nešto što ćete pamtiti celog života. Prizor je neopisiv. Sa argentinske strane možemo se provozati čamcem pored najvećih vodopada. Pripremite se da budete potpuno mokri.

 

Dan 14: FOZ DO IGUAZU:

Još jedna prilika da se divimo ovim veličanstvenim vodopadima, ovaj put iz potpuno druge perspektive, sa brazilske strane. Noćna vožnja do Rio de Janeira, gde nas očekuje samo finale najveće žurke na svetu: čuveni Karenval u Riu.

Dan 15-22: RIO DE JANEIRO:

Upoznajte jedan od najčuvenijih gradova na svetu. Okupajte se na Copacabani, Ipanemi, odigrajte beach voleyball ili fudbal na plaži, posetite čuvenu Maracanu i uživajte u fantastičnom noćnom provodu uz sambu, koji nudi ovaj prelepi grad. Opciono posetite obližnje ostrvo Ilha Grande.

Dan 23: Dolazak u Beograd ili Zagreb.

 

CENA: 2590 €

Cena uključuje avio prevoz do i od Južne Amerike SA SVIM TAKSAMA, avio prevoz na relaciji Manaus - Campo Grande sa svim taksama, sve međugradske prevoze u Južnoj Americi, smeštaj u hotelima/hostelima/guest hausima, trodnevnu ekspediciju po Amazonskoj džungli (prevoz, smeštaj, hrana, aktivnosti). trodnevnu turu u Pantanalu (prevoz, smeštaj, hrana, aktivnosti) i usluge vodiča grupe tokom celog putovanja.

Kod nas, kao posredniku u prodaji turističkih putovanja, plaćate avio-prevoze. Ostatak do pune cene plaća se na destinaciji direktno lokalnim operatorima.

Ukoliko biste želeli da ostanete duže ili kraće na putovanju, obratite nam se, pokušaćemo da pomognemo.

 

 
© Copyright 2010-2021 EXPLORERS Adventure d.o.o, posrednik u prodaji turističkih putovanja i avio-prevoza. Sva prava suzdržana.
Nije dozvoljeno kopiranje ni korišćenje sajta ili bilo kog njegovog dela bez pismenog odobrenja. Logo, naziv, slogan i sadrzaj sajta su zaštićeni zakonom.