LEAVE THE CIRCLE!

Podeli ovo sa prijateljima na facebook-u
SOUTH AMERICAN EXPLORER 1 (BRAZIL, ARGENTINA, ČILE, BOLIVIJA, PERU) - 51 dan PDF Print E-mail

SOUTH AMERICAN EXPLORER 1

(KRAJ SVETA 1 + VISOKE ILUZIJE):

Ovo je kombinacija programa KRAJ SVETA 1 i VISOKE ILUZIJE sa dodatnim danom u Rio de Janeiru. Mogućnost dočeka Nove godine na plaži Copacabana u Riu!

(A combination of THE END OF THE WORLD 1 and HIGH ILLUSIONS itineraries with additional day in Rio de Janeiro)

51 dan

Polazak: 1. Januar 2019, 21. Februar 2020.

 

 

Kategorija: EXPLORERS ADVENTURE

South American Explorer 1

Mogućnost dočeka Nove godine na plaži Copacabana u Riu! Krenite sa nama u obilazak celog kontinenta. Od Rio de Janeira, preko najlepših svetskih vodopada, Buenos Airesa i fantastičnih nacionalnih parkova, kao i najvećih svetskih lednika dođite na sam kraj – KRAJ SVETA, najjužniji deo svih kontinenata naše planete. Ispred nas će ostati samo Antarktik. Igrajte se sa pingvinima, fokama i morskim lavovima pre nego što uđete u zvanično najlepši nacionalni park na svetu, u Ognjenoj Zemlji. Uživajte u belim noćima, a zatim krenite u obilazak najlepših jezera i vulkana u čuvenom Lake Districtu Argentine i Čilea, da bi, putujući duž Anda, stigli u Santiago de Chile. Od čileanske metropole krećemo ka severu, duž Anda sve do najsuvljeg mesta na planeti, čuvene južnoameričke pustinje Atacama, gde, na pojedinim mestima, kiša nije padala u poslednjih 400 godina, i pripremamo se za pravu avanturu prelaska Anda u 4WD terencima. Dosežemo fantastične visine od preko 5000 metara iznad mora. Tamo nas čekaju neopisive prirodne lepote. U društvu jata flaminga prolazimo pored raznobojnih laguna dok ne stigneAntarktikmo do mesta gde se gubi osećaj realnosti i gde sve postaje velika iluzija – u centru najvećeg salara na Zemlji imaćemo osećaj da šetamo po oblacima koji se reflektuju sa površine salara. Osećaj je neopisiv. Dalje, preko Bolivijskog La Paza, Copacabane i ostrva Isla del Sol, prelazimo najviše navigabilno jezero na svetu, čuveni Titicaca Lake, i posećujemo plivajuća sela u njemu. Nastavljamo dalje do bivše prestonice Inka imperije – Cusco odakle idemo u čuvenu Svetu Dolinu (Sacred Valley) na camino del Inca dok ne stignemo u sam Machu Picchu – najčuveniji nestali grad Inka. Nakon izuzetno uzbudljivog puta, opuštamo se u prestonici Perua – Limi ili na nekoj od plaža Pacifika.

BRAZIL – ARGENTINA – ČILE – BOLIVIJA - PERU

(RIO DE JANEIRO – IGUACU WATERFALLS - BUENOS AIRES – POLUOSTRVO VALDES – LOS GLACIARES N.P. – TORRES DEL PAINE N.P. – ARGENTINA & CHILE LAKE DISTRICT – SANTIAGO DE CHILE – PUSTINJA ATACAMA – PRELAZAK ANDA - SALAR DE UYUNI – LA PAZ – COPACABANA - JEZERO TITICACA – PUNO – CUSCO – SACRED VALLEY/INCA TRAIL – MACHU PICCHU - LIMA)

PLAN PUTOVANJA:

Dan 1: Polazak iz Beograda, Zagreba ili Budimpešte i noćni let do Rio de Janeira. Napomena: Moguć je polazak i nekoliko dana pre Nove godine, kako bi se ista dočekala na Copacabani u Rio de Janeiru!

Dan 2-5 RIO DE JANEIRO: Upoznajte jedan od najčuvenijih gradova na svetu i to u vreme novogodišnjih praznika! Okupajte se na Copacabani, Ipanemi, odigrajte beach voleyball ili fudbal na plaži (pokažite da smo bolji od brazilaca:), posetite čuvenu Maracanu i uživajte u fantastičnom noćnom provodu uz sambu, koji nudi ovaj prelepi grad. Pripreme za karneval su već u jeku, pa ćemo biti u mogućnosti i da vidimo neke od ekipa, a i da iz prve ruke čujemo interesantne stvari o ovome gradu od naših prijatelja karioka.

Dan 6-7: IGUACU WATERFALLS: Dolazimo do najčuvenijih vodopada u Južnoj Americi. Uživajte u nacionalnom parku i moćnim vodopadima sa najvećom količinom vode. Ovo je nešto što ćete pamtiti celog života. Prizor je neopisiv. Sa brazilske strane imaćemo pogled na vodopade odozgo. Nakon toga prelazimo u Argentinu gde se možemo provozati čamcem pored vodopada. Pripremite se da budete potpuno mokri.

Dan 8-11: BUENOS AIRES: Nakon aktivnog putovanja, stižemo u prestonicu Argentine i, po mnogima najotmeniji grad Južne Amerike, ili, kako ga još zovu - južnoamerički Pariz. Prošetajte se najširim bulevarima na svetu, uživajte u prelepim restoranima. Ovo je zemlja gaučosa (argentinskih kauboja), tako da su goveđe šnicle ove najukusnije, a proizvodi od kože najjeftiniji. Danju obilazimo najznamenitije delove grada, a nakon sumraka uživamo u divnim noćima uz ulične svirače i tango. Posetićemo i čuveni biblijski park Tierra Santa, kao i boemsku četvrt La Boka

Dan 12-14: RESERVA FAUNISTICA VALDES: Stižemo u Patagoniju, tačnije u Puerto Madryn, odakle krecemo na poluostrvo Valdes, gde nas na obalama čekaju morski lavovi, foke, kitovi, pingvini i još mnogo toga.

Dan 15-16: LOS GLACIARES: Stižemo na jug Patagonije, i privikavamo se na nove klimatske uslove. Pretople dane na severu zamenjuju vrlo prijatni i vetroviti „prolećni“ dani na jugu Južne Amerike. Odavde posećujemo nacionalni park Los Glaciares i najveći lednik na svetu: Perito Moreno. Ovo je ujedno i treći najveći „komad leda“ na našoj planeti (po veličini odmah iza Antarktika i Grenlanda). Posmatrajte kako se topi i lomi lednik na severnoj strani uz fantastične zvuke pri svakom padu u vodu. Provozajte se čamcem pored samog lednika i osmotrite ga iz bliza.

Dan 17: PUERTO NATALES: Krećemo dalje na jug i prelaskom granice ulazimo u Čile. Dolazimo u Puerto Natales, naš bazu odakle u narednim danima krećemo ka nacionalnom parku Torres del Paine.

Dan 18-20: TORRES DEL PAINE: Provodimo dane u šetnji kroz ogroman i zvanično najlepši nacionalni park na svetu: Torres del Paine. Predivna plava i zelena jezera, divlja vegetacija najjužnijih predela Južne Amerike i planinski vrhovi prekriveni snegom su vam na dohvat ruke. U istom danu možete se i sunčati i igrati u snegu, kao i osvojiti čuveni Paine vrh u ovom nacionalnom parku.

Dan 21-22: PUNTA ARENAS: Spuštamo se na krajnji jug, poznat kao „kraj sveta“, najjužniji predeo svih kontinenata na našoj planeti, mesto odakle kreću ekspedicije na Antarktik i ka južnom polu. Odavde krećemo u posetu kolonijama pingvina koji žive u ovim predelima. Moćićete da im priđete i da se poigrate sa njima. U ovo doba godine mladunci se ležu iz jaja, pa ćete videti i veliki broj malih pingvina.

Dan 23-25 LAKE DISTRICT / PUERTO MONTT Odlazimo na aerodrom i letimo iz Punta Arenas u Puerto Montt. Krećemo se ponovo ka toplim krajevima i stižemo u neopisivo lepe predele čileanske jezerske oblasti (lake district) sa nebrojeno mnogo jezera i nacionalnih parkova. Ovo mesto nudi jako mnogo aktivnosti, a na nama je da se odlučimo za neke od njih. Pored vrlo interesantnog grada-luke, opciono odlazimo i do čuvenog ostrva Chiloe isprepletanog istorijom i katedralam pod zaštitom UNESCO-a.

Dan 26-28 LAKE DISTRICT / PUCON: Dolazimo u najpoznatije mesto Lake district-a (jezerske oblasti) u Čileu, koje se nalazi odmah u podnožju ogromnog vulkana. Opustite se par dana u divnim pogledima, živopisnom mestu uz zvuke čileanske muzike. Po izboru vreme možemo provesti u raftingu, jahanju konja ili mountain bikingu.  Za one malo hrabrije, tu je osvajanje vrha aktivnog vulkana Villarica (2900m). Pogled odatle puca u nedogled, a spuštanje niz vulkan na plastičmim bordovima pamtićete celog života. Uveče, neizostavno, uz lepu muziku i svetski čuveno čileansko vino krećemo na romantično noćno kupanje u termalnim izvorima. Uživajte u toploj lekovitoj vodi i posmatrajući mesec iznad vulkana...

Dan 29-32 SANTIAGO DE CHILE: Stižemo u glavni grad Čilea, metropolu koja svakome nudi ponešto. Poseta najbitnijim delovima grada i odlazak na San Cristobal odakle se pruža veličanstven pogled na ovaj grad u podnožju Anda. Ovaj grad važi za jedan od najevropskijih južnoameričkih gradova. Metropola u podnožju Anda. Moderan grad sa starim kolonijalnim jezgrom. Obilazimo najznamenitije delove grada, a uveče uživamo u ukusnoj čileanskoj hrani i spremamo se za avanturu

Dan 33-35: PUSTINJA ATACAMA: Stižemo u San Pedro de Atacama, našu bazu za obilazak pustinje Atacama. Atacama je najsušnije područje na planeti, čiji delovi nisu videli kap kiše duže od 400 godina. Šetamo kanjonima i predelima koji podsećaju na mesečevu površinu. Jedinstveno mesto na planeti. Privikavamo se polako na visinsku razliku i spremamo se da se uzdignemo još više u narednim danima.

Dan 36-38: PRELAZAK ANDA I SALAR DE UYUNI: Retko ko ima priliku da se nađe na visinama od preko 5000 metara, što će nama poći za rukom pri prelasku Anda. Tu ujedno prelazimo granicu i ulazimo u Boliviju. Krećemo u trodnevnu avanturu po bolivijskom Altiplanu, kroz salare u džipovima (u cenu uključen prevoz, hrana i smeštaj). Prilika da upoznamo biljni i životinjski svet koji živi samo na ovim visinama. Kupamo se u gejzirima na visinama od preko 4000m i obilazimo mesta gde “zemlja ključa”. Ovo je jedan od highlighta celog putovanja i nezaboravno iskustvo. Kada se jednom budete našli u centru najvećeg salara na planeti (Uyuni) koji je vidljiv i sa meseca, razumećete zašto smo ovaj deo puta nazvali “Visoke Iluzije”. Izlazak sunca, optičke varke, i gubitak osećaja realnosti ćete pamtiti zauvek.

Dan 39-40: LA PAZ: Nakon uspešno završene avanture prelaska Anda, preko Orura stižemo u La Paz – najviši glavni grad na svetu. Svet potomaka Inka. Potpuno drugačiji i bezgranično interesantan. Upoznajemo grad i ljude. Posećujemo i pijacu veštica. Kulturološka razlika je vrlo velika.

Dan 41-42: JEZERO TITICACA I COPACABANA: Nastavljamo na zapad do Copacabane, mesta na obali najvišeg navigabilnog jezera na svetu – Titicaca. Uživamo u prirodnim lepotama i odlazimo na Isla del Sol, najpoznatije ostrvo u ovom jezeru, gde su, po verovanju starih Inka rođeni mesec i njihov Bog - sunce.

Dan 43 PUNO I PLIVAJUĆA SELA Krećemo dalje i dolazimo do mesta Puno, sa Peruanske strane jezera, odakle posećujemo jedinstvena plivajuća sela. Radi se o selima koja potpuno plutaju na vodi sa ljudima koji vekovima tako žive. Vrlo neobično iskustvo. Nastavak puta za Cusco.

Dan 44 CUSCO: Dalje nas put vodi u staru prestonicu Inka – Cusco. Fantastičan gradić u kome sve odiše istorijom nestale imperije. Obilazimo mnogobrojne istorijske tačke u Cuscu ili jednostavno uživamo u laganoj šetnji kroz ovaj živopisni gradić.

Dan 45 SACRED VALLEY: Nastavljamo sa upoznavanjem istorije Inka posećujući mnogobrojne iskopine u Svetoj Dolini (El Valle Sagrado de los Incas) ili, ukoliko uslovi dozvoljavaju, krećemo na Inca trail, peške do Macchu Picchua.

Dan 46: MACHU PICCHU: Konačno stižemo i do najčuvenijeg nestalog grada starih Inka. Zahvaljujući svojoj poziciji dugo godina ovaj grad je ostao skriven i nedostupan španskim osvajačima, te je i danas ostao izuzetno očuvan. Prolaskom kroz Machu Picchu osetićete kako su nekada živela plemena Inka. Iskustvo koje nećete zaboraviti. U cenu je uključen i povratni transport vozom i autobusom do Machu Picchu-a (u vrednosti oko 100€). Nakon povratka noćimo u Aguas Calientes-u, gde se kupamo u termalnim izvorima.

Dan 47-48: CUSCO: Vraćamo se nazad u Cusco gde sabiramo sve utiske iz prethodnih dana, uživamo u jeftinoj i dobroj peruanskoj kuhinji i spremamo se za odlazak u glavni grad Perua.

Dan 49-51: LIMA: Stižemo u prestonicu Perua, najbolje mesto za završetak ovog nezaboravnog putovanja. Opuštanje u starom kolonijalnom jezgru grada ili odlazak na naku od plaža zaokružiće ovo nezaboravno putovanje.

 

CENA: 3290 €

Cena uključuje avio prevoz do i od Južne Amerike SA SVIM TAKSAMA, avio prevoz na relaciji Punta Arenas - Puerto Montt, sve međugradske prevoze u Južnoj Americi po planu putovanja, trodnevnu turu prelaska Anda u džipovima (prevoz, smeštaj i hrana), smeštaj u hotelima/hostelima/guest hausima na svim destinacijama i usluge vodiča grupe tokom celog putovanja.

Ukoliko vam neki od datuma polazaka ne odgovara, ili biste želeli da ostanete duže ili kraće na putovanju, obratite nam se, pokušaćemo da pomognemo.

Prijavite se što ranije za putovanje, kako biste obezbedili vaše mesto u grupi Explorersa (broj mesta je, naravno, ograničen) i kako bismo mogli da za vas izvršimo sve potrebne rezervacije na vreme i po povoljnijim cenama. Zbog nestabilnih cena avio karata i kursa evra, postoji mogućnost promene cena aranžmana. Blagovremenom rezervacijom obezbeđujete vaše mesto u grupi po najpovoljnijoj ceni. Trudimo se da vam putovanja ponudimo po najpristupačnijim cenama, koristeći i promotivne cene avio karata. Prikazana cena je formirana na dan objavljivanja programa (24.1.2012.) i podložna je promenama usled promene cena avio prevoza.

U slučaju promena cena avio-prevoza, zadržavamo pravo promene cene aranžmana.

 
© Copyright EXPLORERS Adventure d.o.o., 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017. Sva prava suzdržana.
Nije dozvoljeno kopiranje ni korišćenje sajta ili bilo kog njegovog dela bez pismenog odobrenja. Logo, naziv, slogan i sadrzaj sajta su zaštićeni zakonom.